strona glowna

dania 1

dania 2

dania 3

mapka

 

Między 12:00 a 16:30 zapraszamy na obiady. Codziennie wyjątkowe Danie Dnia.

 

 » GALERIA DAŃ DNIA

 

 

 

Tofu panierowane

Składniki:
- ziemniaki
- 1 pomidor
- szczypiorek
- 1 tofu
- 1 jajko
- sezam z bułką tartą do panierowania


Wykonanie:
Ziemniaki obrać, pokroić i ugotować. Pomidora umyć, pokroić w półksiężyce; posypać szczypiorkiem. Krążek tofu pokroić na trzy części; opanierować w jajku i sezamie. Smażyć na złocisty kolor.


Smacznego!

obiad tofu panierowane

 

Tagliatelle z cukinią

Składniki:
- 200 g. makaronu tagliatelle
- 1 cukinia
- 1 cebula
- oliwa
- szczypta kurkumy
- gomasio do posypania


Wykonanie:
Tagliatelle ugotować al dente ok. 7 min. Cukinię umyć, obrać i pokroić w podłużne cienkie paski; sparzyć krótko wrząca wodą. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę; podsmażyć na oliwie na złocisty kolor dodając szczyptę kurkumy. Do podsmażonej cebuli dodać ugotowany makaron i cukinię. Dobrze wymieszać. Podawać posypane gomasio (u mnie także odrobiną tartej suszonej papryczki chili).


Smacznego!

tagliatelle

 

Racuchy z jabłkami

Składniki:

- 1 szklanka mąki (1/2 szklanki mąki orkiszowej i 1/2 szklanki otrębów pszennych)

- 1 szklanka maślanki

- 1 łyżeczka sody oczyszczonej

- 1,5 łyżki cukru

- 2 małe jajka

- 4 jabłka

- 1 łyżka oleju

- olej do smażenia

 

Wykonanie:

Jabłka obrać, pokroić w plasterki.

Mąkę, otręby, cukier i sodę wymieszać, następnie dodać maślankę, jajka i łyżkę oleju. Wszystko wymieszać łyżką lub trzepaczką, aż ciasto się ładnie połączy. Do ciasta wrzucić kawałki jabłek i wymieszać łyżką. Łyżką kłaść racuszki na rozgrzany olej na patelni i smażyć na złoty kolor.

Smacznego!

racuchy

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

loga 1

loga 2

loga 3